KORONATILANTEESSA TOIMIMINEN

ILOMANTSIN HELLUNTAISEURAKUNNAN TURVALLISUUSSUUNNITELMA 1.6.-1.8.2020 KORONAPANDEMIAN AIKANA

Turvallisuussuunnitelma perustuu THL:n, OKM:n ja AVI:n ohjeistuksiin 1.6.2020-1.8.2020 välisenä aikana.

Poikkeustilanteen huomioon ottaen, seurakunta noudattaa viranomaisten ohjeistuksia,
jotta tilaisuuksia voidaan järjestää mahdollisimman turvallisesti ja koronatartuntoja ehkäisevästi.

OHJEISTUSTEN MUKAAN TOIMIMME TILAISUUKSISSAMME SEURAAVASTI:

• 1.6.-1.8.2020 välisenä aikana seurakunnan saliin mahtuu 34 henkilöä yhtä aikaa ottaen huomioon turvallisuusvälit 1-2 metriä.
  • Tilaisuuksiin ei saa tulla oireisena, jos sinulla on mm. yskä, kurkkukipu, kuume, hengenahdistus, lihaskipuja, vatsaoireita tai päänsärkyä.
  • RISKIRYHMÄÄN KUULUVIEN suositellaan epidemian aikana välttämään lähikontakteja, eikä suositella osallistumista mm. yleisiin kokoontumisiin. Jos kuitenkin osallistuu, tulee ehdottomasti noudattaa turvaetäisyyksiä ja hygieniasuosituksia.
  • TILAISUUTEEN TULLESSA käytä salin ovenpielessä olevaa käsidesiä! Käytä käsidesiä myös lähtiessäsi tilaisuudesta. Suosittelemme myös käsien pesua tilaisuuteen tullessa ja lähtiessä.
  • Lähikontaktien välttämiseksi pidetään turvavälit seurakunnan salissa istuessa 1-2 metriä. Penkkeihin ja penkkiriveihin on merkitty missä saa istua. Perheenjäsenet saavat istua vierekkäin.
  • YHTEISLAULUT OVAT KIELLETTYJÄ! Laulukirjoja ei oteta käyttöön toistaiseksi.
  • Suosittelemme maskien käyttöä koko tilaisuuden ajan.
  • Seurakunnan tiloissa ei saa kätellä eikä halata ketään.
  • Ulko-oven aukaisee henkilö, joka on suojattu maskilla ja suojakäsineillä. Ulko-oveen ei saa koskea hygieniasyistä.
  • WC:ssä käydessä muista erityinen huolellisuus käsienpesussa ja käsidesin käytössä. Käytä käsien kuivaamiseen ainoastaan kertakäyttöistä paperia!
  • EHTOOLLINEN: Salin etuosaan laitetaan pöytä, johon on katettu kertakäyttöpikareihin erikseen leipä ja ehtoollisviini. Leipä ja viini haetaan yksitellen niin, että rivi kerrallaan jokainen hakee oman leivän ja viinin. Huonokuntoisille leipä ja viini voidaan tarjoilla erillisellä tarjottimella. Näin vältämme toistemme kontaktin tapahtumista. Ehtoollinen nautitaan yhtä aikaa. Käytetyt pikarit laitetaan lähtiessä salin oven suussa olevaan roskakoriin.
  • RAHAUHRIN voi laittaa eteisessä olevaan lippaaseen joko tilaisuuteen tullessa tai lähtiessä. Toistaiseksi rahakoppa ei voi kiertää salissa lähikontaktin välttämiseksi.

Ohjeistuksia noudattamalla voimme turvallisesti pitää tilaisuuksia.