Siirry suoraan sisältöön


Taivaallista postia.

Eräs ystäväni toi minulle postikortin, jossa oli pörröinen, vähän paleltuneen oloinen lintu. Hän oli saanut sen eräältä meidän yhteiseltä tutulta, joka oli pyytänyt, että ystäväni toisi sen minulle. Minulla oli parhaillaan menossa koetuksen ajat; sairastelin paljon ja juoksin vaikka missä tutkimuksissa. Kaiken kaikkiaan elämäni oli aika tukalaa kipujen ja vaivojen kanssa. Vaikertelin Herran edessä, että en jaksa kohta enää, ellet auta minua ja kosketa jollakin tavoin.

Monta kertaa koetuksissa ollessa ajattelemme, ettei Herra näe tai Hän välitä mitä meidän elämäämme kuuluu. Tiedän sen, ettei se ole totta, mutta kun olet tarpeeksi kauan jossakin vaikeassa tilanteessa, hiipii pelko ja epäusko sydämeen. Olin juuri tällaisessa olotilassa, kun tämä lintukortti ”lensi” luokseni.


Kortin päälle oli liimattu jostakin lehdestä seuraavat sanat:

”Siunausta elämääsi, rakas ystävä. Suojelusta matkallesi tänä päivänä. Siunausta poluillesi hetkeen jokaiseen. Varjelusta rakkaillesi, voimaa huomiseen. Rauha olkoon yllä pääsi, lämpö rakkauden. Ympäröiköön elämääsi valo Kristuksen. Ilon sävel sisälläsi aina pulputkoon, Taivaan Isä johdattakoon sinut aurinkoon!”


Tunsin heti kun sain kortin käteeni, että nyt sain Taivaallista postia. Lukiessani näitä rohkaisevia sanoja, itkin. Luin kortissa olevaa runoa monta kertaa, milloin ääneen, milloin hiljakseni. Nämä rohkaisevat sanat täyttivät toivolla ahdistuneen ja väsyneen sydämeni… Jeesus oli nähnyt minun kurjuuteni, en ollutkaan yksin taisteluni kanssa. Kortin sanoma lohdutti, kun siinä toivotettiin siunausta elämääni, rauhaa ylleni ja
iloa sekä johdatusta aurinkoon! Juuri niitä asioita, joita tarvitsin. Katselin tuota kortissa olevaa linnun kuvaa, olin kuin tuo yksinäinen, paleltunut lintu parka!

Jeesus sanoi: ”Katsokaa taivaan lintuja, eivät ne kylvä eivätkä leikkaa, eivätkä kokoa aittoihin ja teidän Taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ettekö ole paljoa suurempiarvoiset kuin ne?” (Matt. 6:26)

”Älä pelkää, sillä minä olen sinun kanssasi, älä arkana pälyile, sillä minä olen sinun Jumalasi. Minä vahvistan sinua, minä autan sinua, minä tuen sinua vanhurskauteni oikealla kädellä.” (Jesaja 41:10)


Tapasin kortin lähettäneen sisaren muutama viikko sitten, kerroin hänelle kuinka tärkeää minun oli saada se kortti… Hän liikuttui ja sanoi, että Herra voimakkaasti kehotti häntä lähettämään kortin minulle. Tämä kortti on minulle kuin aarre, jota säilytän Raamattuni välissä, muistuttamaan minua aina Jumalan
uskollisuudesta.

Koetuksissa ollessamme, on hyvä muistaa: Hän pitää minusta huolen, en ole yksin!


Siunausta sinulle toivottaen, Tuula Pikkarainen