Siirry suoraan sisältöön

Jeesus antoi meille monia lupauksia.

    Yksi niistä on: ”Ei hiuskarvaakaan teidän päästänne katoa.” Luuk. 21:18. Jeesus sanoi tämän tilanteessa, jossa Hän puhui koetuksen ajoista maailmassa. Jos mietimme tarkemmin tämän lupauksen sisältöä, niin ajattele, pystytkö itse laskemaan oman pääsi hiukset? Tai jonkun toisen ihmisen hiukset? Kyllä se aika hankalaa on, jollei mahdotonta. Jos hiustemme laskeminen tuottaa hankaluuksia, niin kuka meistä sitten pystyy laskemaan, kuinka monta hiusta meiltä putoaa yhden päivän aikana? Se jo kuulostaa mahdottomalta tehtävältä. Kulkiessamme päivän askareissa, hiuksiamme putoilee kotona, töissä ja ulkona. Emme voi huomata, saati sitten laskea jokaista hiusta, joka päivän aikana putoaa päästämme milloin mihinkin.

    Jeesus kuitenkin sanoo: ”Ei hiuskarvakaan teidän päästänne katoa!” Kyllä Hän tiesi sanoessaan, että se kuulostaa mahdottomalta lupaukselta. Hän sanoo sen, että ymmärtäisimme Jumalan suuruuden. Maailmassa on 7-8 miljardia ihmistä ja Jumala sanoo:” Minä pystyn lukemaan kaikki teidän hiuksenne ja jokaisen hiuskarvan, joka päästänne putoaa, ei katoa tietämättäni.” Miksi Jumala on kiinnostunut hiuksistamme? Uskon, että Hän halusi sanoa ja luvata meille, että Jumala tietää ja näkee kaiken mitä maan päällä tapahtuu. Kun murhe, sairaus, pelko ja kuolema kohtaa meitä; Hän tietää sen ja seuraa meidän elämäämme.

    Koronavirus on tällä hetkellä koko maailman riesana. Ihmiset pelkäävät sitä kuin ruttoa. Etsimme parannuskeinoa ja suojaa kyseistä virusta vastaan. Jeesuksen sanat kaikuvat meille tämän päivän ihmisille: ”Ovatpa teidän päänne hiuksetkin kaikki luetut.” Matt. 10:30. Se tuo meille lohtua ja turvallista oloa tässä epävarmassa maailman tilanteessa. Voimme turvata Häneen, kun pelottaa ja emme hallitse näitä tilanteita ja olosuhteita. Jeesus sanoo: ”Älä pelkää, usko ainoastaan.” Mark. 5:36.

    Siunausta toivottaen, Tuula Pikkarainen